etherische olie
Vrije tijd

Genieten van een massage

Het is eigenlijk best bijzonder dat we etherische olie zo noemen, want het goedje bevat geen vet. Een voordeel van het gebruik is dat het een rustgevende werking kan hebben en je tegelijkertijd een energieboost geven. Je kunt er bijvoorbeeld iemand heerlijk mee masseren zodat hij of zij kan ontspannen en met frisse energie weer verder kan. Ook kan het een fijn gevoel geven om je te omringen met biologische producten, zowel voor de huid als in voeding.

Het werkt als je er in gelooft

Sommige oliën kunnen ook worden verwerkt in voeding en er wordt gezegd dat ze dan van binnenuit werken en je welzijn bevorderen. Het is in dit geval, zoals bij wel meer producten vooral een kwestie van er in geloven.

Mocht je reguliere medicatie nodig hebben gebruik die dan alsjeblieft!

Het kan nooit kwaad om je te verdiepen in alternatieve geneeswijzen. Een onderdeel van elke behandeling is dat jij tot rust komt. Op die manier kun je het zeker inzetten als je het maar niet gebruikt ter vervanging van daadwerkelijke medicatie die je van je huisarts of het ziekenhuis voorgeschreven hebt gekregen! Er wordt soms beweerd dat natuurlijke producten bijvoorbeeld kanker kunnen genezen maar dis is nooit bewezen! Blijf altijd in gesprek met de zorgverlener, dan kun je hoogstwaarschijnlijk het traject doorlopen die jij het prettigst vindt.

Goedkoop is ook in dit geval duurkoop

Etherische olie moet de juiste verpakking hebben om het te beschermen tegen schadelijk uv licht. En er zit zeker een prijskaartje aan. De prijs geeft een indicatie hoe zuiver het product is. Als je ergens een flesje voor geen geld op de kop hebt getikt dan kun je er van uitgaan dat het gemengd is met andere olie, je krijgt simpelweg waar je voor betaald. Je hebt de meeste kans bij een natuurwinkel, online kan ook maar vraag altijd goed na. Ook is het zeker mogelijk om de olie zelf te maken. Online vind je talloze recepten en leer je onder andere hoe je zelf schoonmaakmiddel maakt. De natuur is je dankbaar!

Aromatherapie

De reukzin speelt een grote rol bij aromatherapie. Sommige therapie zijn gericht op het verlichte van (milde) lichamelijke klachten, andere kunnen ervoor zorgen dat je je minder angstig en ontspannen gaat voelen. De olie wordt soms aangebracht op de huid of ingenomen als smaakstof. Welke toepassing je gebruikt, hangt af van de situatie. Sommige oliën worden zelfs in het ziekenhuis ingezet om patiënten te helpen ontspannen bij stress over de aankomende operatie en revalidatie tijd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *