refurbished iPhone
Online shopping

De voor- en nadelen van een refurbished Apple op een rijtje

In onderstaande blog kun je enkele voor- en nadelen vinden van een refurbished iPhone. Deze gids kan je helpen bij de keuze tussen een nieuw of een refurbished iPhone-toestel.

Voordelen

Prijs

De prijs is één van de belangrijkste redenen waarom mensen een refurbished iPhone kopen. Een apple iphone kan je zo tot wel 44% minder kosten! Je dient wel op te letten bij de aankoop van een refurbished toestel, want hoe lager de prijs van het toestel hoe groter de kans dat je een minder goed product krijgt. Je besteedt dus beter een paar tientallen euro’s extra voor een goed werkend toestel.

Garantie

Net als bij een nieuw toestel, krijg je bij aankoop van een refurbished toestel ook garantie. Hierdoor kan je je toestel kosteloos laten repareren wanneer het toch niet perfect zou werken.

Geen duur abonnement!

Een refurbished toestel is goedkoper van prijs. Hierdoor is het toegankelijker om dit aan te kopen zonder een duur abonnement erbij.

Duurzaam

Voor smartphones te maken zijn er schaarse grondstoffen nodig, die nog eens vervuilend zijn ook. Het is dus beter voor het milieu dat er minder nieuwe producten gemaakt worden.

Zijn er ook nadelen?

Verschillen tussen modellen

Een refurbished iPhone is het merendeel van de aankopen een goede deal. Desalniettemin zit er tussen sommige modellen een behoorlijk verschil. Soms kan je dus pech hebben en een slechte koop doen. Het is van het grootste belang dat je goed bekijkt wat je krijgt aangeboden en hoe andere kopers over de verkoper denken door het lezen van reviews.

Verborgen gebreken

De verkopers van refurbished toestellen zullen er natuurlijk alles aan doen om het toestel zo goed als nieuw te maken. Echter kunnen sommige verkopers wel eens iets over het hoofd zien bij het reviseren van de toestellen. Ook hierbij is de garantie én betrouwbaarheid van de webshop van het grootste belang. Let dus goed op!

Conclusie

Een refurbished toestel kopen heeft veel voordelen. De paar nadelen die er zijn kan je tot het minimum beperken als je tijdens je aankoop niet overhaast te werk gaat. Onderzoek daarom voor je tot de aankoop overgaat hoe betrouwbaar de aanbieder is. En hoe andere klanten erover denken. Ga dus zeker niet overhaast te werk. Want onthoud: “haast en spoed is zelden goed”.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *