hoge bloeddruk
Overig

Tips voor het kiezen van een bloeddrukmeter

Veel mensen hebben al jaren een hoge bloeddruk (HBP) zonder het te weten. Over het algemeen zijn er geen symptomen, maar als HBP onbehandeld blijft, beschadigt het de slagaders en vitale organen in het hele lichaam. Daarom wordt het vaak de “stille moordenaar” genoemd.

Mensen maken vaak de fout te veronderstellen dat de symptomen hen waarschuwen voor hun hoge bloeddruk. HBP kan echter alleen worden gediagnosticeerd met behulp van een apparaat om jouw bloeddruk te meten. Nog niet zo lang geleden betekende dit dat je naar jouw arts of een kliniek moest gaan en een lezing moest laten doen door een verpleegkundige of andere zorgverlener. Maar vandaag de dag zijn er nauwkeurige bloeddrukmeters bij jouw plaatselijke apotheek en zijn er monitoren die je kunt kopen om jouw bloeddruk thuis te meten.

Een monitor kiezen

De American Heart Association beveelt een automatische, manchetachtige, bicep (bovenarm) monitor aan. Vraag jouw zorgverlener om advies bij de keuze en het gebruik van een monitor thuis. Pols- en vingermonitoren worden niet aanbevolen omdat ze minder betrouwbare metingen opleveren.

Zorg ervoor dat het geschikt is.

Wanneer je een bloeddrukmeter voor ouderen, zwangere vrouwen of kinderen selecteert, zorg er dan voor dat deze is gevalideerd voor deze aandoeningen.

Zorg ervoor dat de manchet past.

Kinderen en volwassenen met kleinere of grotere armen dan gemiddeld hebben mogelijk handboeien van speciale afmetingen nodig. Ze zijn verkrijgbaar in sommige apotheken, bij medische toeleveringsbedrijven en op directe bestelling bij bedrijven die BP-manchetten verkopen. Meet rond jouw bovenarm en kies een monitor met de juiste maat manchet.

Een gezondere bloeddruk? Gewicht verliezen kan helpen

Het verliezen van die kilo’s kan echt moeilijk zijn als de levensstijl die je moet volgen, je absoluut vreemd aanvoelt. De waarheid is echter dat het mogelijk is om gewicht te verliezen als je je er aan vastklampt. Hier zijn verschillende ideeën die je op het juiste spoor zullen zetten.

Het bijhouden van een dagboek van jouw dagelijkse calorie-inname helpt je gewicht te verliezen. Dit kan je helpen om gezondere voedingskeuzes te maken en misschien zelfs minder te eten. Hoewel lichaamsbeweging zeker nodig is om gewicht te verliezen, is de belangrijkste methode om de kilo’s te laten vallen en ervoor te zorgen dat ze wegblijven, het volgen van een gezond dieetplan.

Je zult een gemakkelijker tijd hebben om gewicht te verliezen door het sporten een goede tijd te maken. Hoewel de gunstige effecten van lichaamsbeweging op het gewichtsverlies bewezen zijn, vinden veel mensen het moeilijk om zich te houden aan het soort lichaamsbeweging dat nodig is. Doe mee aan een teamsport, neem een dansles of oefen op je Wii met een familielid om het sporten leuker te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *