Huis & tuin

Versier die kale muur met een foto-collage

Heb je een kale muur die je graag een persoonlijke touch zou willen geven? Een fotocollage met jouw leukste foto’s brengt heel eenvoudig de juiste sfeer in de kamer.

De juiste foto’s

In de kamer is die ene muur je toch een doorn in het oog. Daar moet iets leuks mee te doen zijn? Je kunt een natuurlijk een grote poster ophangen, maar dat is toch niet de persoonlijke touch die je zoekt. Nee, deze muur verdient wat beters! En dan kom je op het idee om met fotolijstjes een leuke collage te maken.

Je begint natuurlijk door de leukste foto’s uit te zoeken. Het is het mooist als de foto’s elkaar op een leuke manier aanvullen. Dat kan bijvoorbeeld door dezelfde kleuren erin terug te laten komen. Wie een programma als Adobe Photoshop een beetje beheerst kan dit zelfs kunstmatig bereiken door alle foto’s dezelfde kleur te geven. Een andere manier waarop de foto’s elkaar aan kunnen vullen is door een thema, bijvoorbeeld je kinderen of vakantie.

Maak vervolgens de keuze op welk formaat de foto’s uitgeprint moeten worden. Om het geheel er net wat creatiever uit te laten zien, kun je het best verschillende formaten kiezen. Plaats bijvoorbeeld wat kleinere foto’s om een grote fotolijst 50×70 heen.

De juiste lay-out

Heb je een idee dat net wat ingewikkelder is dan 1 grote foto met verschillende kleine foto’s? Maak dan vooral gebruik van de vloer en stencils. Zo kun je nog een beetje heen en weer schuiven voor je de lijsten aan de muur ophangt. Wees daarbij ook vooral niet bang om een eyecatcher juist niet in het midden te hangen. Het grote voordeel van zo’n lay-out is dat je de fotocollage dan eenvoudig kan uitbreiden zonder dat je allerlei aanpassingen hoeft te doen. De eyecatcher hing immers toch al niet in het midden. Wie een oog voor detail heeft gebruikt uiteindelijk wel een waterpas om de foto’s recht op te hangen. Met een liniaal en een potlood of schilderstape kun je er makkelijk voor zorgen dat de afstanden tussen de verschillende lijsten overal gelijk blijven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *