Overig

Erop uit om kennis te vergaren | One for the team!

Eentje maar? Nee, gezellig met z’n allen, natuurlijk. Om de beste te worden én blijven in jullie vakgebied, is expertise vereist. Zorg dat je die hebt en behoudt!

De beste manier om daarvoor te zorgen is trainingen geven. En volgen. Want natuurlijk zijn jullie al heel ver gekomen. Het is echter heel belangrijk om de lat steeds hoger te leggen. Tijden veranderen en daar moeten jullie vlekkeloos op in kunnen spelen. Door steeds in hetzelfde stramien te blijven zitten, verlies je misschien af en toe ongewild de kernwaarden van jullie doelgroep uit het oog. En van jullie bedrijf zelf. Dat mag natuurlijk niet gebeuren! Je dient altijd te zorgen dat jullie blikken allemaal dezelfde kant op gericht zijn.

Kortom, samenwerking is een sleutelwoord. Die bereik je alleen door elkaar beter te leren kennen. Organiseer dan ook om de zoveel tijd een ontspannend of juist uitdagend teamuitje. En maak zo’n samenkomst ook nog eens nuttig door trainingen te geven of te volgen! Hiervoor kun je iemand van buitenaf inhuren of juist iemand uit jullie eigen organisatie zelf het woord laten doen.

Beperk je niet tot jullie eigen kantoor. Ga voor de verandering eens lekker ergens anders heen. Zoek dan ook de trainingslocatie die perfect bij jullie past! Maar wat voor eisen stel je aan zo’n plek?

De ideale locatie

Een schitterende en inspirerende omgeving vormt de perfecte plek voor jullie. Denk bovendien bij het uitkiezen ook aan het volgende:

Bereikbaarheid

Je kunt de training zo dichtbij of ver weg als je wilt organiseren, zolang de locatie maar voor iedereen bereikbaar is. Dat kan natuurlijk met eigen of openbaar vervoer. In dat laatste geval is het dus belangrijk dat er bus- en/of treinhaltes in de buurt zijn. Geef het adres tijdig aan alle deelnemers door en zorg op die manier dat iedereen de trainingslocatie kan vinden.

Parkeerplek

Het lijkt iets dat zichzelf wel oplost, maar parkeerruimte kan een groot obstakel zijn wanneer er niet genoeg van aanwezig is. Zoek hier je locatie dan ook op uit. Mochten jullie voor de training zelf apparatuur willen meenemen, dan moet je het ook gemakkelijk kunnen uitladen. Liefst zo dicht mogelijk bij de deur.

Ruimte

Je weet zelf het beste waar de training die je wilt organiseren over moet gaan en wat daarbij komt kijken. Kies dan wel een ruimte uit waar je ook voldoende bewegingsvrijheid hebt, voor iedereen! Ook moet er genoeg plek zijn om alle eventuele apparatuur te kunnen stallen. Misschien is een groot deel hiervan al aanwezig. Dat scheelt natuurlijk weer sjouwen!

Helpende hand

Zijn er ter plekke zaken niet direct duidelijk, wil je weten waar je bepaalde hulpmiddelen vandaan moet halen, heb je behoefte aan een rondleiding of andere prangende vragen? Dan kan er maar beter iemand van de organisatie op de plek waar jullie de training houden. Mochten jullie wat voor ondersteuning dan ook nodig hebben, vraag dan gerust of die ook aanwezig is. Zo niet, zoek dan verder.

Koffie, thee en lunch

Op een lege maag kun je je niet concentreren. Zorg er dan ook voor dat er lekkernijen en dorstlessers aanwezig zijn voor tijdens de lunch en eventueel ook tussendoor. Dat houdt alle deelnemers gefocust en gemotiveerd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *