simkaart
Overig

Dit zijn de voordelen van een data simkaart

Voor bellen, sms’en en/of internetten heb je de opties om voor een abonnement met toestel te kiezen of om je telefoon en abonnement apart te bestellen. Hoe dan ook, voor het abonnement zelf betaal je voor zowel bellen, sms’en als internetten. Tegenwoordig kunnen we elkaar echter vrijwel altijd online bereiken. Dat is waarom de data simkaart de laatste jaren een interessante keuze is geworden. In deze blog lees je waarom dat zo is, wat de voordelen van een data simkaart zijn en of het voor jou geschikt is.

Iedereen is online

We leven steeds meer online. Dagelijks gebruiken we het internet, bijvoorbeeld om dingen op te zoeken, voor werk, sociaal contact, het bezoeken van fora, en nog veel meer. Hiervoor gebruiken we steeds meer onze telefoons.
Dat betekent dat bellen en sms’en moeten inleveren op het gebied van populariteit. Waar de moderne sms WhatsApp is, heeft bellen ook moderne, online alternatieven: bellen via WhatsApp, Viber, Skype of Facetime. Bij deze online alternatieven zijn bovendien videocalls mogelijk, wat een groot voordeel is tegenover bellen. Door deze ontwikkelingen valt het op dat data simkaarten een steeds interessantere keuze worden.

De voordelen van een data simkaart

Wat zijn nou de precies de voordelen van een data simkaart? Waarom zou je ervoor kiezen? We zetten hieronder de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Goed & stabiel internet
  • Waar je ook bent, je hebt toegang tot het internet
  • Verbinding via een data simkaart is veiliger dan wifi
  • Alleen kosten voor dataverbruik 
  • Bij een prepaid data simkaart zit je niet vast aan een abonnement

Hieronder gaan we verder in op bovenstaande voordelen.

Goed & stabiel internet

Wanneer je een data simkaart koopt, kun je kiezen uit providers met het netwerk van KPN, T-Mobile en Vodafone. Dit zijn goede en stabiele netwerken, waardoor je je met een data simkaart geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van je internet.

Overal toegang tot het internet

Een belangrijk voordeel is dat je met een data simkaart ook in het buitenland goed, stabiel en snel internet hebt. Er wordt daarom ook vaker voor een data simkaart Europa. Met deze data simkaarten kun je in hele Europa internetten. Dat is dus fijn voor wanneer je bijvoorbeeld op zakenreis of vakantie bent. 

Veiligheid verbinding

Met een data simkaart is je verbinding veiliger dan met een willekeurige wifi-netwerk. Deze wifi-netwerken zijn niet altijd veilig, vooral wanneer er sprake is van openbare netwerken. Als je dus ook buitenshuis gebruik maakt van wifi-netwerken, zowel in het binnenland als in het buitenland, dan is de data simkaart een veiliger alternatief.

Kostenbesparing

Het is zonde om meer te betalen voor bellen en sms’en dan nodig is. Veel mensen houden op het einde van de maand voldoende belminuten en sms’jes over, maar redden het nauwelijks of niet met hun data. Dan betaal je dus eigenlijk teveel voor bellen en sms’en. Merk je van jezelf dat je weinig tot niet belt en sms’t? Dan bespaar je zeker kosten met een data simkaart.

Vrijheid bij prepaid

Vooral wanneer je voor prepaid kiest, heb je met een data simkaart meer vrijheid. Je zit namelijk niet vast aan een abonnement. Daarnaast kun je met prepaid zelf kiezen wanneer je wilt opwaarderen en met welk bedrag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *