Vrije tijd

3 verschillende vormen van auto leasen

 De wereld is relatief gezien nog niet heel lang bekend met het ‘leasen’ van spullen. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in? Leasen wordt vaak geassocieerd met auto’s. Dit vooroordeel klopt ook enigszins, want er worden heel wat auto’s geleased. Leasen is een vorm van huren. En in zo’n leaseovereenkomst staat dat de partij de auto ter beschikking stelt voor een bepaalde periode, tegen een bepaalde prijs.

1.      Voorraadlease

Wanneer je niet altijd een auto tot je beschikking hebt, is voorraadlease een goede overweging. Het is dan ook een leasevorm waarbij de leasemaatschappij auto’s aanbiedt die zij op dat moment op voorraad hebben staan. De auto’s worden via deze wijze goedkoper verhuurd en zijn ook vanuit de voorraad snel leverbaar aan jou als klant. Wel is er dus een klein risico dat alle auto’s voor je neus zijn weggekaapt. Je bent immers niet de enige die gebruik maakt van dit voordeel.

2.      Financial leasen

Financial leasen is net weer wat anders dan ‘gewoon’ leasen. Als klant bij de leasemaatschappij betaal je langzaam de auto af in termijnen. Wanneer je alle termijnen betaald hebt, is de auto pas eigendom van jou als klant. Juridisch gezien ben jij de economische eigenaar tot die tijd. Alle termijnen betaald? Dan word jij automatisch de juridische eigenaar.

3.      Elektrisch leasen

Als je elektrisch gaat leasen, houdt dit hetzelfde in als het ‘gewoon’ leasen. Alleen gebruik je dan een elektrische auto om van A naar B te komen. Ga bijvoorbeeld een Tesla Model 3 leasen.  Deze auto’s zijn voordelig in gebruik, beter voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Omdat de auto’s duur in aanschaf zijn, belemmert dit een grote doelgroep. Ga je een elektrische auto leasen? Dan word je dus beetje bij beetje zelf eigenaar van de auto, maar heb je er al veel eerder plezier van.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *