Ik wil een neuscorrectie, hoe pak ik dat aan?
Geen categorie

Ik wil een neuscorrectie, hoe pak ik dat aan?

Als je een neuscorrectie overweegt, vraag je je waarschijnlijk af hoe je dit moet aanpakken. Hier is wat informatie om je door het proces te helpen.

Hoe weet ik of ik een neuscorrectie nodig heb of niet?

Als je een neuscorrectie overweegt, vraag je je waarschijnlijk af hoe je kunt weten of je die al dan niet nodig hebt. Als je neus je bijvoorbeeld belemmert bij het ademen, dan heb je waarschijnlijk een neuscorrectie nodig. Ook als je neus het dominante kenmerk van je gezicht is, dan kun je baat hebben bij een neuscorrectie. Als je neus scheef staat of te groot is voor je gezicht, of als je simpelweg echt niet tevreden bent met de manier waarop je neus eruit ziet, dan kan een neuscorrectie een goede keuze zijn.

Wat zijn de risico’s van een neuscorrectie?

Bij elke cosmetische ingreep komen risico’s om de hoek kijken, of het nu gaat om een facelift, buikwandcorrectie of een neuscorrectie. Hoewel een neuscorrectie over het algemeen als een veilige ingreep wordt beschouwd, zijn er toch enkele risico’s aan verbonden. Zo is er is altijd het risico van infectie, bloeden, zwellingen of littekenvorming.

Ook kan het zijn dat de resultaten niet zullen zijn wat je ervan verwacht had. Een ander  risico is dat je ademhaling na de operatie wordt belemmerd. Maar, dit zijn risico’s, dus het hoeft niet zo te zijn dat je deze bijwerkingen zult ervaren. 

Hoeveel kost een neuscorrectie?

Hoeveel kost een neuscorrectie? De kosten van een neuscorrectie kunnen variëren naargelang de chirurg, de plaats van de ingreep en het soort operatie. Over het algemeen is een neuscorrectie een relatief dure ingreep. Er zijn echter een aantal manieren om een neuscorrectie te financieren. Sommige chirurgen bieden betalingsregelingen aan en veel klinieken voor plastische chirurgie bieden financieringsmogelijkheden.

Kortom, een neuscorrectie is niet zomaar een ingreep. Je moet je goed bedenken of je het wel écht nodig hebt, wat de risico’s zijn en wat de kosten zijn. Maar, een goede voorbereiding is het halve werk. Ga in gesprek met je arts en bespreek de mogelijkheden.

Dit vind je misschien ook leuk...