Vrije tijd

Wat heb je nodig om zelf bier te brouwen?

Het brouwen van je eigen biertje is natuurlijk niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar je maakt er ook indruk mee. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij op een verjaardag je eigen bier kunt serveren, dit wel voor flink wat verbaasde gezichten zal zorgen. Toch is het brouwen van bier nogal een tijdrovende klus. Niet per se de tijd die er zelf aan kwijt bent, maar wel de tijd die het bier nodig heeft om op smaak te komen. Zo heb je te maken met een gistingsproces waar je niets in kunt doen en simpelweg geduld dient te hebben totdat het klaar is. Dus wil jij je eigen biertje brouwen, dan is het goed om te weten wat je hier allemaal voor nodig hebt en ook waar je op moet letten.

De ingrediënten

Bier wordt natuurlijk gemaakt van allerlei verschillende ingrediënten. Deze ingrediënten hebben we doorgaans vaak niet in de kast liggen. Gelukkig is dat vandaag de dag geen enkel probleem. Wist jij, dat je namelijk ontzettend makkelijk en snel je eigen bierbrouw pakket bij Wortbrouwer kunt bestellen? Je hoeft alleen maar te bepalen welke smaak je voorkeur heeft en het pakket wordt vaak al de volgende dag bij je afgeleverd. Het grote voordeel aan deze pakketten, is dat deze zijn gevuld met alles wat je nodig hebt. Zo hoef jij je dus geen zorgen te maken dat je alsnog naar de winkel hoeft. Niet voor niets zijn deze kant-en-klaar pakketten zo ontzettend populair.

Hoe lang duurt het brouwen

Zelf bier brouwen duurt in de kern niet zo heel erg lang. De tijd zit hem in het wachten. Het bier heeft namelijk een aantal verschillende natuurlijk processen nodig, alvorens het uiteindelijk wordt zoals we het kennen. Eén van die processen is het gisten van het bier. Dit kan tot wel 10 dagen duren, waardoor je er dus rekening mee moet houden, dat je bier vaak pas na een week of 4 gereed is om te drinken. Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer je voornemens bent om je bier te serveren tijdens een verjaardag of feestje, je tijdig begint met het brouwen ervan. Het is natuurlijk zonde dat je je gasten iets aan wilt bieden, maar het eigenlijk nog  helemaal niet kan omdat je bier nog niet klaar is.

Dit vind je misschien ook leuk...