DIY, Overig

Hoe kies je voor een goed alles in 1 pakket?

Eens in de zoveel tijd sta je op het punt om een nieuw alles in 1 pakket af te sluiten. Wanneer het zover is, is het vaak mogelijk om gewoon door te gaan bij je huidige provider. Dit is echter niet altijd de beste oplossing. Sinds je je vorige pakket hebt afgesloten, is de kans namelijk groot dat er betere pakketten voor jouw huidige situatie beschikbaar zijn. Denk hierbij aan een goedkoper pakket, of een pakket met hogere internetsnelheid.

Het is daarom een goed idee om voor een nieuw pakket te kiezen. Hoe kom je dan op een goed alles in 1 pakket? Dat lees je in dit artikel!

Vergelijk alles in 1 pakketten

Bij alles in 1 is het vergelijken van pakketten het belangrijkste. Zo kom je uiteindelijk tot een goed pakket dat bij jouw wensen en behoeften past. De beste alles in 1 pakketten vergelijken heeft de volgende voordelen:

  • Je kunt precies op jouw voorkeuren filteren door gebruik te maken van een vergelijker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het filteren op minimale internetsnelheid en aantal tv-zenders.
  • Je kunt je budget instellen, en dus ook filteren op prijs. Hierdoor zie je direct wat de goedkoopste pakketten zijn die aan jouw behoeften voldoen. Door te vergelijken kom je dus zo voordelig mogelijk uit.
  • Je ziet in één oogopslag direct alle beschikbare pakketten.
  • Het vergelijken bespaart je moeite en tijd: je hoeft niet alle providers een voor een langs te gaan.
  • Tijdens het vergelijken kun je een postcodecheck doen, waardoor je zeker weet dat alle pakketten die je ziet ook daadwerkelijk in jouw gebied kunnen worden afgesloten.

Alles in 1 of internet en tv?

Waar het eerst heel gebruikelijk was om voor een pakket met vast internet, televisie en bellen te kiezen, is dat nu niet altijd het geval. Steeds vaker kiest men namelijk voor een internet en tv pakket. Een dergelijk pakket bevat geen vaste telefonie. Je ontvangt dus twee diensten: vast internet en (digitale) tv. Voor een internet en tv pakket betaal je dan ook wat minder (ook al is het verschil niet groot, aangezien vaste telefonie de laagste kostenpost is).

De voornaamste reden dat men voor een internet en tv pakket kiest, is omdat ze geen vaste telefonie meer gebruiken. Toch zijn er voldoende mensen die wel nog een vaste telefoon hebben en gebruiken. Bepaal dus voor jezelf wat beter bij je past: een alles in 1 pakket, of toch een internet en tv pakket?

Dit vind je misschien ook leuk...