Huis & tuin

Energieleverancier uitkiezen; de do’s en dont’s

Als je een woning hebt, krijg je maandelijks met de nodige kosten te maken. Je moet jouw huis verzekeren, je hebt met de dagelijkse boodschappen te maken en je hebt met de energiekosten te maken. Als je graag geld wilt besparen, is het daarom interessant om eens kritisch naar de energiekosten te kijken.

Kunnen deze energiekosten omlaag gebracht worden als je kiest voor een andere energieleverancier? Mogelijk biedt Green NL of één van de andere energieleveranciers wel een interessante korting aan. Door van een dergelijke korting gebruik te maken, kun je op termijn het nodige geld besparen. Daarbij moet je wel rekening houden met enkele aandachtspunten.

Do’s: kijk naar alle energieleveranciers

Als je echt een goede vergelijking wilt maken, is het zaak om naar alle energieleveranciers te kijken. Juist door alle energieleveranciers kritisch te bekijken, kun je een duidelijk beeld van het aanbod krijgen. Je ziet dan ook direct welke energieleveranciers interessante aanbiedingen hanteren en welke niet. 

Do’s: voor groene stroom kiezen

Ook is het aan te raden om altijd voor groene stroom te kiezen. Met name in de afgelopen jaren zijn de energiecontracten voor groene stroom steeds voordeliger geworden. Ook wordt het aanbod steeds uitgebreider, terwijl minder energieleveranciers grijze stroom aanbieden. Het is dan ook voor de hand liggend om voor groene stroom te kiezen.

Dont’s: alleen op de prijs letten

Ga je een vergelijking tussen meerdere energieleveranciers maken? Let dan niet alleen op het prijskaartje. Nee, het totaalplaatje moet naar wens zijn. Let daarom ook goed op de voorwaarden en op een eventueel welkomstcadeau.

Dont’s: over één nacht ijs gaan

Je energieleverancier kiezen doe je niet snel. Nee, als je écht de juiste keuze wilt maken, moet je hier de nodige tijd aan besteden. Daarmee weet je in ieder geval op termijn het nodige geld te besparen. Bovendien kies je direct voor een energiecontract en –leverancier die naadloos op jouw behoeften aansluit. Ga dus nooit over één nacht ijs, maar maak echt een goede vergelijking. Eventueel kun je ook nog bij jouw buren navragen voor welke leverancier zij gekozen hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *