Beauty & mode

Alles over een keratine behandeling voor je haar!

Je hebt er vast wel eens over gehoord, een keratine behandeling voor je haar. Maar wat is dit eigenlijk? Er bestaan nogal wat discussies over het ondergaan van een dergelijke behandeling of deze zou helpen of niet. Om die vragen te kunnen beantwoorden heb je meer informatie nodig over keratine zelf en de behandeling. Dit allemaal bespreken we in dit blog.

Wat is de keratine in de behandeling?

Keratine is een stofje die jouw lichaam zelf aanmaakt. Als jouw lichaam dit te weinig of niet aanmaakt, krijg je dof en moeilijk te behandelen haar. Daarom zou je dus een keratine behandeling kunnen doen. 

De keratine in jouw haar maakt het haar sterk en gezond en als dit stofje mist, weten we allemaal hoe dit voelt en eruitziet. Keratine is namelijk een proteïne waaruit het grootste gedeelte van jouw bos met haar uit bestaat. Het stijlen van jouw haar zorgt er echter voor dat de mate keratine in jouw haar dusdanig minder wordt. Als je niet zit te wachten op een keratine behandeling dan zal je toch je stijltang en föhn wat vaker moeten laten liggen!

Wat doet een keratine behandeling voor jouw coupe?

Het droge weer komt er weer aan en je haar is droog, statisch, en beschadigd. Wanneer dit het geval is, zal een keratine behandeling het haar een enorme boost kunnen geven. De beschadigingen aan jouw haar worden als het ware opgevuld met keratine. Hierdoor wordt het makkelijker kambaar en waardoor het ook makkelijker in model komt en blijft zitten. Je haar gaat weer glanzen! Het mooiste aan de keratine behandeling is dat het resultaat zo’n 3 tot 4 maanden zijn werking behoudt. Je hoeft dus niet elke maand naar de kapper voor deze behandeling. Het blijft wel zo, hoe beter jij je haar behandelt en verzorgt, des te langer het resultaat zichtbaar blijft.

Te veel keratine gevaarlijk?

Keratine zelf is niet gevaarlijk voor het haar en je kan ook niet te veel keratine opnemen. Wanneer het haar genoeg keratine heeft opgeslagen zal het de overtollige keratine afstoten. Je kan dit vergelijk met een spons die al vol zit met water en geen water meer opneemt. Wat wel schadelijk is, is te veel formaldehyde.  Deze chemische stof is niet lichaamseigen en te veel hiervan is schadelijk voor je haar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *