Geen categorie

Zonnepanelen in Friesland: Duurzame toekomst binnen handbereik

Friesland, bekend om zijn uitgestrekte landschappen en waterrijke omgeving, zet grote stappen richting een duurzame toekomst. Met een ambitieus doel om in 2050 volledig onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, heeft de provincie al 500 MW aan zonne-energie opgewekt in 2020. Het aantal zonnepanelen op woningen en kleine bedrijven is in 2022 gegroeid tot 108.274, met een gezamenlijk vermogen van 98 MW. Dit illustreert dat een groenere toekomst niet alleen wenselijk is, maar ook haalbaar.

Waarom zonnepanelen in Friesland?

Het installeren van zonnepanelen in Friesland is niet alleen een investering in duurzaamheid, maar ook in uw portemonnee. Met een gemiddelde besparing van €1.320 per jaar op energiekosten en een CO2-reductie die gelijkstaat aan 95 keer op en neer rijden van Harlingen naar Drachten, is de keuze snel gemaakt. Bovendien biedt ZelfOpwekken.nl 25 jaar productgarantie en een terugverdientijd van vaak binnen 5-6 jaar.

Duurzaamheidsinitiatieven in Friesland

Friesland heeft niet alleen individuele huishoudens die kiezen voor zonne-energie, maar ook grootschalige projecten zoals Zonnepark De Zwette in Leeuwarden. Dit park, met 13.278 zonnepanelen, voorziet ongeveer 1.000 huishoudens van groene energie en produceert jaarlijks 3.300.000 kWh.

Wat kosten 14 zonnepanelen?

Als u zich afvraagt: “Wat kosten 14 zonnepanelen?”, dan biedt ZelfOpwekken.nl een transparant antwoord. Een set van 14 zonnepanelen met een vermogen van 4.760 Wp is verkrijgbaar vanaf €6.831. Dit bedrag omvat alles wat u nodig heeft om te starten: de omvormer, installatie, monitoring en alle garanties. Met een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van 4.080 kWh, is het mogelijk dat deze investering zichzelf binnen 3-4 jaar terugverdient. Kijkt u naar de lange termijn, dan kan de besparing na 10 jaar oplopen tot ongeveer €21.000 tot €22.000, waardoor de vraag “Wat kosten 14 zonnepanelen?” niet alleen gaat over de initiële kosten, maar ook over de substantiële financiële voordelen op de lange duur.

Persoonlijk advies en maatwerk

Bij ZelfOpwekken.nl gaat men verder dan het aanbieden van standaardpakketten; ze begrijpen dat elke woning en situatie uniek is. Daarom bieden ze persoonlijk advies en maatwerk ontwerpen aan die naadloos aansluiten op uw specifieke wensen en de architectuur van uw woning. Of het nu gaat om de oriëntatie van uw dak ten opzichte van de zon, de esthetische voorkeuren of de energiebehoeften van uw huishouden, ZelfOpwekken.nl zorgt voor een oplossing op maat. Dit maatwerk benadrukt niet alleen de esthetische waarde van uw huis, maar optimaliseert ook de energieopwekking, wat leidt tot een hogere efficiëntie en een beter rendement van uw investering.

Kopen of leasen?

De keuze tussen kopen of leasen van zonnepanelen is een belangrijke overweging. ZelfOpwekken.nl biedt naast de traditionele koopoptie ook een flexibele lease-optie aan. Dit is ideaal voor huiseigenaren die de voordelen van zonne-energie willen benutten zonder de initiële kosten. Het 10-jarige leaseplan van ZelfOpwekken.nl is bijzonder aantrekkelijk omdat het u direct eigenaar maakt van de zonnepanelen, zonder dat u vooraf hoeft te betalen. Dit betekent dat u onmiddellijk begint met besparen op uw energierekening, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere wereld. Bovendien biedt leasen de flexibiliteit om te upgraden naar nieuwere technologieën aan het einde van de leaseperiode.

Conclusie

Zonnepanelen in Friesland zijn een slimme keuze voor iedereen die wil investeren in een duurzame toekomst en tegelijkertijd wil besparen op energiekosten. Met de ondersteuning van ZelfOpwekken.nl en de diverse opties die beschikbaar zijn, is het nu gemakkelijker dan ooit om de overstap te maken naar groene energie.

Dit vind je misschien ook leuk...