Vrije tijd

Kleding motor kopen? Lees onze handige tips en trucs

Het is heerlijk om met je motor op pad te gaan. Met de wind en het zonnetje in het gezicht rijd je niet alleen op een stoere tweewieler, maar geniet je ook van optimaal rijcomfort. Maar als motorrijder moet je natuurlijk wel aan een aantal verplichtingen voldoen. Je moet in het bezit zijn van een motorrijbewijs (rijbewijs A) en je moet ook beschermende motorkleding dragen. Wil je kleding motor kopen? Lees dan snel verder, want we hebben nog een paar handige tips en trucs voor je.

Waarom kleding motor kopen?

Een spijkerbroek met een overhemd en gympen is prima om aan te trekken als je boodschappen gaat doen of naar een verjaardagsfeestje gaat, maar als je op de motor zit moet je beschermende kleding motor kopen. Het verschil tussen motorkleding en normale kleding is dat speciale kleding voor op een motor slijtvast is en dat het is voorzien van CE-gekeurde impactbescherming. Motorkleding draag je vooral om jezelf te beschermen, mocht je onverhoeds vallen of uitglijden. Wat altijd mogelijk is wanneer je op een motor rijdt. Ondanks dat motorkleding anders is dan normale kleding, kan het wel net zo mooi en modieus zijn. Je hebt dan ook een ruime keuze uit verschillende soorten kleding.

Kies voor de stoere look

Op een motor wil je een stoere look, want je rijdt immers ook op een stoer voertuig. Maar stoer is voor iedereen anders. Wil je de look van een biker of van een snelheidsduivel of wil je gewoon sportief voor de dag komen? Alles is in dat opzicht mogelijk. Kleding is in verschillende vormen, maten en kleuren te koop en je hebt ook een ruime keuze uit materialen, zoals leder, mesh en textiel. Je kunt volop combineren als je gaat winkelen en de tip is om altijd als eerste de jas aan te schaffen. De motorjas is namelijk het duidelijkst zichtbaar als je aan het rijden bent en je kunt op basis van je jas de outfit verder samenstellen.

Optimaal beschermt

Kleding motor kopen doe je, omdat het verplicht is, maar het is ook voor je eigen veiligheid. De kleding biedt voldoende bescherming mocht je een keer vallen of uitglijden. Wanneer je geen beschermende kleding draagt loop je het risico dat je gewond raakt. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Belangrijk hierin is dat de kleding dan wel is voorzien van CE-gekeurde impactbescherming. En dat de impactbescherming het veiligheidsniveau 2 en niet veiligheidsniveau 1 heeft. Kleding met CE-level 1 biedt namelijk een minimale bescherming.

Kleding motor kopen? Dit moet hebben

Als je kleding motor koopt, heb je een aantal belangrijke kledingstukken nodig. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet;

  • Motorjas of een hoodie
  • Motorhandschoenen
  • Motorlaarzen
  • Helm
  • Sjaal of das
  • Airbag*

*Een airbag is een belangrijk onderdeel van je outfit en je draagt het kledingstuk onder of boven een motorjas. Het kan de motorjas niet vervangen! Met een airbag ben je nog beter beschermd bij impact. Bijvoorbeeld als je betrokken raakt bij een ongeval of valt.

Dit vind je misschien ook leuk...