Gas besparen
Huis & tuin

Tips om op je gasrekening te besparen

Het is een hot item op dit moment, de gasrekening. Daarom besteden we in deze blog aandacht aan het besparen van je gasrekening. Een aantal tips zijn misschien voor de hand liggend en andere tips heb je zelf nog nooit over nagedacht. Of misschien zijn het allemaal wel nieuwe tips voor je! Hoe dan ook, met deze blog hopen we in ieder geval mensen te prikkelen en te enthousiasmeren om op gas te besparen. Want dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. 

Tip 1: Ga de kou in

Huh, zul je nu denken wat heeft dit nu te maken met het besparen op gas? Nou dat zullen we je uitleggen! Door aan koudetraining te doen, leer je omgaan met kou. Dit betekent dat je het minder snel koud hebt. Je hoeft in dit geval soms de kachel niet eens lager te draaien, maar hem wellicht helemaal niet meer aan te hebben! Dit scheelt natuurlijk enorm in je stookkosten! Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Begin dus met die koude douche, of zet het raam in je auto open als je naar je werk gaat, of laat die jas uit, maar begin ergens mee! Of doe het allemaal tegelijk 😊 

Tip 2: Airco aanschaffen?

We hebben het net al even gehad over het uitzetten van de kachel. Maar er zijn natuurlijk genoeg mensen die tip 1 overslaan en lekker in hun warme huisje willen blijven zitten. Ook niks mis mee natuurlijk! Maar dan hebben we een super tip voor deze mensen. Want ook zij kunnen de kachel uitdraaien. Airco’s kunnen namelijk naast koelen ook verwarmen. En met de huidige gasprijzen kun je dus beter je huis verwarmen met stroom, dan met gas. Zeker de moeite waar om een airco aan te schaffen. Voor de mensen uit Groningen, Drenthe of Friesland raden we klimaatdienst.nl aan. 

Tip 3: Haal stekkers uit stopcontact

Ga je koffie zetten en is de koffie klaar? Haal de stekker uit het apparaat. Dit geldt ook voor de tv, de oplader van je telefoon en alle andere elektronische apparaten. We zijn de laatste jaren zo makkelijk geworden met z’n allen. Maar wanneer je stekkers van apparaten in het stopcontact laat zitten, verbruiken ze nog steeds stroom. Zonde dus, aangezien je ze op dat moment toch niet gebruikt. Dus stekker eruit!

Tip 4: Onze verzameltips

Het liefst willen we je enthousiasmeren om de kachel helemaal uit te zetten door aan de kou gewend te raken of om een airco te kopen, zodat je je huis kunt verwarmen met stroom. Maar mocht je dit nou niet doen, dan hebben we nog wat verzameltips voor je. 

  • Tochtwering plaatsen onder de deuren;
  • Radiatorfolie plakken achter de kachel;
  • Houd de deuren dicht;
  • Zet de temperatuur een graadje lager;
  • Doe een warme trui aan;
  • Ga onder een kleedje liggen op de bank. 

Dit vind je misschien ook leuk...