feestartikelen
Huis & tuin

3 tips om je huis te versieren voor een verjaardag

Wanneer je jarig bent of pas jarig bent geweest is niks zo leuk dan jouw verjaardag uitbundig te vieren met iedereen die jou lief is. Sommige mensen kiezen er bewust voor om hun verjaardag stilletjes voorbij te laten gaan. Maar geef nu zelf eens toe: het mag toch best gevierd worden dat jij er een jaartje bij op kunt tellen!? Helaas heeft lang niet iedereen het geluk om oud te worden. Sta daarom ieder jaar stil bij het moment dat je weer een jaartje ouder bent geworden, tel je zegeningen en vier dit uitbundig met familie en vrienden. Want een feestje is per definitie altijd goed! Weet je echter nog niet zo goed hoe je dit jaar jouw huis weer moet versieren voor jouw verjaardag? Lees dan even deze blog, want hierin geven wij jou drie tips. Lees snel verder!

Pak het groots aan

Zoals we hierboven al even hebben genoemd mag het best uitbundig gevierd worden dat jij alweer een jaartje langer op deze aardbodem rondloopt. Pak het daarom groots aan. Haal voor de verandering de taart eens niet in de supermarkt, maar laat er één op bestelling maken bij een bakker in de buurt. Je kunt hier natuurlijk een standaard slagroomtaart of appeltaart halen. Dan weet je zeker dat je goed zit. Maar je kunt er ook voor kiezen om een mooie fototaart te bestellen. De bakker zal jouw foto op eetbaar papier printen en deze sierlijk op jouw gekozen taart leggen. Vervolgens wordt de taart vrolijk afgewerkt met andere feestelijke versieringen. Wil je de genodigden eens echt verrassen? Bak dan zelf een heerlijke taart. Wedden dat iedereen hiervan zal smullen!?

Versier niet alleen je woonkamer

Wanneer we het hebben over groots aanpakken doelen we natuurlijk niet alleen op de taart. Zorg er bovendien voor dat je je woonkamer goed versierd met verschillende feestartikelen. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke ballonnen en vrolijke slingers en vlaggetjes. Je kunt het ook wat luxer aanpakken met mooie honeycombs, lampionnen en waaiers. Om het af te maken kun je iedereen een leuk feesthoedje uitdelen. Denk echter niet alleen aan je woonkamer, maar vergeet ook de andere ruimtes niet. Versier elke ruimte waar de gasten zullen komen. Dus ook de hal en de wc. Je wilt natuurlijk niet hebben dat jouw gasten meteen uit de feeststemming raken zodra ze de woonkamer uitstappen, bijvoorbeeld om even naar het toilet te gaan. Natuurlijk hoef je de wc niet helemaal vol te hangen met ballonnen en slingers, maar hier en daar een versierinkje is wel zo leuk.

Presenteer de hapjes op een leuke manier

Veel mensen gaan de fout in door de hapjes op een hoopje op een bord te gooien en de chips en nootjes in transparante Tupperware bakjes te doen. Wanneer je je verjaardag goed wilt vieren is het van belang dat je iets meer tijd steekt in de presentatie van je hapjes. Presenteer je hapjes bijvoorbeeld eens op een mooie etagère of een praktische hapjes carrousel. Zo kan iedereen er gemakkelijk bij en ziet het er ook nog eens leuk uit!

Dit vind je misschien ook leuk...