Tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw bed
Huis & tuin

Tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw bed

Je spendeert ongeveer een derde van je leven in bed. Best belangrijk dus om een goed matras uit te zoeken. Want als je uitgerust wakker wordt, begin je de dag met positieve energie!

Grootte

Voor je een nieuw bed gaat kopen, is het verstandig om te kijken hoe groot je bed mag zijn. Meet je slaapkamer dus even goed op. Niks is zo irritant als je nauwelijks in en uit bed kunt stappen doordat je een te groot bed gekocht heb. Kies je toch voor een groot bed in een kleinere kamer, is een opberg boxspring misschien de oplossing. Dit is een luxe bed met daaronder ruimte om spullen op te bergen. 

Houd ook rekening met je situatie: woelt je partner ’s nachts veel dan is het fijn om gedurende nacht iets meer afstand te kunnen nemen. De standaardbreedte is 90 cm per persoon. Voor een passende lengte van het bed tel je 20 a 30 centimeter bij je eigen lichaamslengte op. 

Hoogte

De standaardhoogte van een bed is 55 cm. Een juiste bedhoogte zorgt voor het comfortabel in en uit bed stappen. Om te bepalen wat voor jou de ideale hoogte is, ga je op de rand van het bed zitten en zet je je voeten plat op de grond. Je onder- en bovenbenen moeten minstens een rechte hoek van 90 graden maken.

Ligtest

Wat voor de een een goed bed is, kan voor de ander de oorzaak zijn voor rugproblemen. De beste matras is een matras die rekening houdt met jouw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan gewicht en je slaaphouding. Maar ook je lichaamsbouw en hoeveel je zweet spelen mee. Om te ontdekken welk matras het beste bij jou past, is een ligtest heel verstandig. Vaak voel je al vrij vlot of een matras lekker ligt. 

En dan moet je nog de keuze maken tussen een los matras of een boxspring. Bij de aankoop van een los matras moet je ook nog het bed zelf aanschaffen. Kies je voor een boxspring van Stuntbed ben je in 1 koop klaar. En een kleine aanpassing van de houding kan ook voorkomen dat er gesnurk uit de slaapkamer klinkt.

Verstelbaar

Voor mensen die het heerlijk vinden om een luie zondag in bed door te brengen of graag een boek lezen in bed, is een (elektrisch) verstelbaar bed ideaal. Hierbij kan je jouw hoofd- en voeteneinde zo instellen dat je ook dan de meest comfortabele houding aan kunt nemen. 

Beddengoed

Niet alleen een goed bed zorgt voor een goede nachtrust, vergeet zeker je beddengoed niet! Een hoofdkussen moet goede ondersteuning bieden. Heb je last van een stijve nek, dan kan het zijn dat jouw kussen te hard of te zacht is. Of misschien heb je een speciale neksteun nodig. Kijk bij de aanschaf van een dekbed goed hoe warm hij is. Ook zit er een groot verschil in hoe zwaar een dekbed is. Tel voor de ideale lengte van je dekbed 20 centimeter bij je eigen lengte op. Voor de breedte tel je 60 centimeter bij de breedte van je bed.

Dit vind je misschien ook leuk...