kentekencheck
Overig

Welke informatie krijg je uit een kentekencheck?

Als je ooit een tweedehands auto gekocht hebt, ben je er vast bekend mee, de kenteken check. Voor mensen die er nog nooit van gehoord hebben is het moeilijk in te schatten welke informatie zo’n kenteken check allemaal bevat. Hier een korte uitleg over de kenteken check. 

Wat houdt het in?

Een kenteken check kun je online doen. Door deze check te doen krijg je allerlei informatie over de desbetreffende auto. Zo kun je bijvoorbeeld de hele geschiedenis van de auto zien. Vanaf het moment dat de auto op kenteken wordt gezet worden alle gegevens geregistreerd. Het verschilt sterk per auto hoeveel informatie er te vinden is over de auto. Meestal is over duurdere auto’s meer bekend dan over autos die minder duur zijn.

Je kunt door een kentekencheck altijd de kilometerstand van de auto zien. Op deze manier kom je er dus achter of de verkoper van de auto eerlijk is over de kilometerstand. Ook allerlei algemene informatie over de auto is te vinden via een kenteken check. Hierdoor kun je bijvoorbeeld controleren of de verkoper eerlijk is over het vermogen van de auto. 

Kost het geld? 

Er zijn verschillende aanbieders van een kenteken check. Het verschilt per aanbieder of het geld kost of niet. Meestal is het zo dat je de meeste algemene informatie gratis kunt zien. Tegen een vergoeding van een klein bedrag kun je ook de volledige onderhoudshistorie van de auto opvragen. Als de verkoper aangeeft dat de auto nog nooit kapot is geweest en je komt er via een kenteken check achter dat dat niet klopt, weet je dat het foute boel is.

Het is in zo’n geval verstandiger om de auto niet te kopen, ook al vraagt de verkoper een goede prijs. Het is voordat je een tweedehands auto koopt sterk aan te raden om een kenteken check te doen. Zo voorkom je dat je een miskoop doet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *