Huis & tuin

Welke verschillende soorten jaloezieën in jouw huis integreren?

Wanneer je van plan bent om gebruik te gaan maken van raamdecoratie in je woning zal je kunnen vaststellen dat er een behoorlijk groot aanbod op de markt is terug te vinden. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen zich de vraag stellen welke verschillende soorten jaloezieën ervoor in hun woning nu precies de interessantste keuze zijn. Het antwoord op deze vraag valt echter niet zomaar in één, twee, drie te geven. De reden hiervoor is eenvoudig. Er zijn in de praktijk namelijk ongelofelijk veel verschillende zaken die hier een bepaalde invloed op uitoefenen. Welke zaken dit precies zijn en waar je dus met andere woorden rekening mee dient te houden bij het vergelijken van de verschillende soorten jaloezieën op de markt wordt meteen duidelijk door middel van de informatie hier op deze pagina!

Uit welke materialen bestaan de verschillende soorten jaloezieën?

Bij het bekijken van de verschillende soorten jaloezieën op de markt zal het meteen duidelijk worden dat er een onderscheid kan worden gemaakt tussen verschillende soorten materialen waaruit ze vervaardigd zijn. In het merendeel van de gevallen is het zo dat jaloezieën zijn vervaardigd uit één van de materialen zoals hieronder aangegeven:

  1. Aluminium;
  2. PVC;
  3. Hout;
  4. Bamboe;

Deze laatste optie is eigenlijk nog maar de laatste jaren echt populair geworden. Heel wat mensen zijn dan ook de voordelen gaan inzien van bamboe jaloezieën ten opzichte van bijvoorbeeld de gewone jaloezieën die op de markt zijn terug te vinden. In eerste instantie beschikken ook jaloezieën van bamboe immers over een zeer aantrekkelijke uitstraling, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat ze aanzienlijk lichter zijn in vergelijking met de gewone exemplaren van hout. Ben jij er nog niet helemaal uit welke van de verschillende soorten jaloezieën jij in jouw huis wil gaan gebruiken? In dat geval kan het overzicht zoals hieronder terug te vinden daar mogelijks verandering in brengen!

1.) Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën genieten bij ongelofelijk veel mensen de voorkeur. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Het hoeft niet te verbazen dat heel wat mensen er tegenwoordig de voorkeur aan geven om gebruik te maken van een strakke, moderne inrichting in hun huis. In een dergelijke stijl van interieur komen aluminium jaloezieën steeds optimaal tot hun recht. Van alle verschillende soorten jaloezieën op de markt zijn de exemplaren van aluminium dan ook veruit het modernst. Dit gezegd zijnde is het zo dat ook de exemplaren van PVC over een zeer strakke vormgeving kunnen beschikken.

Ga jij van alle verschillende soorten jaloezieën op de markt ook gebruikmaken van exemplaren van aluminium? In dat geval zal je er rekening mee willen houden dat de isolerende eigenschappen van dit materiaal aan de zeer beperkte kant zijn. Wanneer je gebruik wenst te maken van bepaalde jaloezieën die ook een isolerende meerwaarde met zich meebrengen is het dan ook altijd een aanrader om te kijken in de richting van één van de andere opties die op de markt zijn terug te vinden. Speelt de isolatiefactor een minder belangrijke rol? Dan zijn aluminium jaloezieën absoluut het overwegen meer dan waard!

2.) PVC jaloezieën

PVC jaloezieën zijn van alle verschillende soorten jaloezieën op de markt veruit de interessantste om te gebruiken in vochtige ruimtes. Het hoeft dan ook in het geheel niet te verbazen dat PVC jaloezieën veelvuldig gebruikt worden in bijvoorbeeld badkamers en keukens. Een extra interessant voordeel waar je bij het gebruik van PVC jaloezieën op kan rekenen is terug te vinden in het ruime aanbod aan kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn. In principe is het ongeacht de kleur die jij in gedachten hebt dan ook altijd wel mogelijk om een jaloezie van PVC te kopen welke in de gewenste kleur is uitgevoerd. Twijfel je toch nog een beetje tussen PVC jaloezieën en houten jaloezieën? In dat geval zal het je goed doen om te horen dat er ook een uitvoering kan worden aangekocht welke is gerealiseerd in PVC, maar wel met de uitstraling van hout. Zo sla je twee vliegen in één klap!

3.) Houten jaloezieën

Van alle verschillende soorten jaloezieën op de markt zijn de uitvoeringen in hout sinds jaar en dag veruit het populairst. Van houten jaloezieën is dan ook bekend dat je kan rekenen op menig aantal interessante voordelen. Om welke voordelen het dan precies gaat wordt meteen duidelijk op het ogenblik dat je de onderstaande aandachtspunten mee in overweging neemt:

  1. Houten jaloezieën beschikken over een warme uitstraling;
  2. Jaloezieën van hout dragen bij aan de isolerende eigenschappen van je woning;
  3. Ze zijn in principe in elke stijl van interieur te integreren;
  4. Houten jaloezieën kunnen worden geschilderd in een kleur naar keuze;

Van de verschillende soorten jaloezieën die op de markt zijn terug te vinden moet het wel gezegd dat de exemplaren van hout niet geschikt zijn om geïntegreerd te worden in bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. Dit uiteraard omdat dan het risico bestaat dat de jaloezieën gaan rotten en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Ben je dus op zoek naar geschikte jaloezieën voor in een vochtige ruimte? Dan kan je van alle verschillende soorten jaloezieën op de markt beter kijken in de richting van PVC of aluminium exemplaren.

4.) Bamboe jaloezieën

Van alle verschillende soorten jaloezieën die je kan kopen zijn de bamboe exemplaren eigenlijk het meest recent. De exemplaren die zijn gemaakt van bamboe vertonen uiteraard sterke gelijkenissen met gewone, houten jaloezieën. Dit gezegd zijnde is het zo dat er ook rekening dient te worden gehouden met enkele verschillen. Het is dan ook bijvoorbeeld zo dat bamboe jaloezieën in vergelijking met standaard houten exemplaren veel lichter zijn. Dat maakt ze eenvoudiger in gebruik voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van de handen, de polsen of de armen. Het spreekt voor zich dat ook bamboe jaloezieën een positieve bijdrage leveren aan de gezellige en warme uitstraling van je interieur. Tel daar ook nog eens bij op dat ze de isolatiewaarde van een bepaalde ruimte prima kunnen verbeteren en het mag duidelijk zijn dat het kopen van bamboe jaloezieën in de praktijk ook zeker de moeite waard is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *