Vrije tijd

Alles over het drankspelletje Kingsen

Op een feestje worden vaak spelletjes gedaan, zeker als je met vrienden vaker bij elkaar komt is het leuk om nieuwe spellen te ontdekken. Ken je toevallig de Kingsen regels al? Voordat je het spel gaat spelen is het goed om te weten hoe het in zijn werk gaat en daar leggen we je dan ook alles over uit. Het voordeel is dat het een eenvoudig spel is, het is iedere keer weer anders.

Benodigdheden spel

Om het spel te spelen heb je niet zoveel nodig, een pakje speelkaarten, het beste is waterbestendig, een groot bierglas en dan nog wijn, bier of sterke drank (uiteraard moet je genoeg hebben voor de hele avond!). Als je alles klaar hebt staan dan zet je een bierglas op het midden van het speelveld. Je vult het glas met hetgeen wat je wil drinken. Het doel is dat de verliezer van het spel dit glas op gaat drinken. Doe het glas dan ook weer niet te vol, want het moet wel verantwoord blijven.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je pakt de speelkaarten en legt deze in een cirkel om het volle glas heen. De kaarten dienen wel gesloten te blijven, er mogen geen open gaten te zien zijn in de cirkel. De eerste speler pakt een kaart en voert de opdracht uit. Iedere kaart staat voor een opdracht. De A wil zeggen dat je de richting waarin de spelers een kaart pakken moet draaien. Bij de 2 mag je twee atjes naar keuze uitdelen, bij de drie mag je een atje uitdelen aan de persoon links van je. De andere kaarten staan ook voor een eigen opdracht. De 8 is bijvoorbeeld een leuke kaart, dan mag jij namelijk een regel bedenken waar dat iedereen zich aan moet houden tijdens het spel. Leg de lijst met de betekenis van de kaarten en de opdracht bij het spel, zodat je precies weet wat er wanneer uitgevoerd moet worden.

Op het moment dat de cirkel van de kaarten door iemand open wordt gebroken, dan moet de speler een atje drinken. De speler die de vierde en dus ook de laatste koning pakt van het spel is de verliezer, drink dan het glas met drank leeg.

Dit vind je misschien ook leuk...